Ο Γιάννης Δαραβίγκας σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΗ

Μπορεί η εβδομάδα που πέρασε να ήταν γεμάτη από γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και τα Μ.Μ.Ε. Θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως η παρουσία και οι έλεγχοι της τρόϊκα στην Αθήνα. Η ανάληψη της ευθύνης για την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από την «ΣΕΧΤΑ». Η απεργία των μεταφορέων που ταλαιπώρησε την καθημερινότητά μας. Όμως μία είδηση από τον ξένο τύπο τράβηξε την προσοχή μου. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις σε μεγαλουπόλεις, εν προκειμένω στο Βερολίνο, έχει σχέση με την λαθρομετανάστευση και φοβούμαι ότι αν δεν προσέξουν οι σημερινοί και οι αυριανοί κυβερνήτες μας, αργά ἤ γρήγορα θα εξαπλωθεί και στον τόπο μας. Η κακή οικονομική κατάσταση σε μία χώρα είναι αναστρέψιμη και με τον καιρό μπορεί να διορθωθεί. Η ανεξέλεγκτη όμως δράση λαθρέμπορων ναρκωτικών και οι συνέπειές της καταστρέφουν μόνιμα και απειλητικά το πλέον ελπιδοφόρο και παραγωγικό κομμάτι μιας χώρας : την νεολαία της.
Ο Αλή στο Βερολίνο
Στην Γερμανία η νομοθεσία δεν προβλέπεται ποινή φυλακίσεως για τους παραβάτες του ποινικού νόμου, που έχουν ηλικία μικρότερη από τα 14 χρόνια. Ο Αλή, πρόσφυγας από την Παλαιστίνη, έφθασε στην Γερμανία μέσω Λιβάνου. Μέσα σε διάστημα λίγων μόνον εβδομάδων συνελήφθη από την αστυνομία του Βερολίνου 11 φορές για διακίνηση ναρκωτικών. Επειδή δεν μιλάει γερμανικά είναι εφοδιασμένος με ένα χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο το όνομά του και η ηλικία του : 11 ετών! Μετά από κάθε σύλληψη οι αστυνομικοί τον οδηγούν στις εγκαταστάσεις της κοινωνικής πρόνοιας, απ’ όπου την επομένη ημέρα «δραπετεύει» για να βρεθεί και πάλι στους δρόμους του Βερολίνου να πουλάει ηρωΐνη και άλλα ναρκωτικά. Την τελευταία φορά που τον συνέλαβαν είχε κρύψει στο στόμα του έξι δόσεις ηρωΐνης, ενώ στις τσέπες του βρέθηκαν αρκετές εκατοντάδες ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Όμως ο Αλή άθελά του, ύστερα από διακριτική παρακολούθηση, οδήγησε τους αστυνομικούς στους «εργοδότες» του και σε διαμερίσματα κρυψώνες, όπου βρήκαν πολλές χιλιάδες ευρώ και 160 κιλά κοκαΐνης. Υπάρχουν σήμερα καταγεγραμμένα 26 παιδιά που πωλούν ναρκωτικά στα στέκια του Βερολίνου. Τα περισσότερα από αυτά έχουν αποκτήσει με διάφορους τρόπους την γερμανική υπηκοότητα. Όμως υπάρχουν και παιδιά που με τις οικογένειές τους μπήκαν παράνομα στην Γερμανία, προερχόμενοι από την Τουρκία και τον Λίβανο ἤ στερούνται εγγράφων όπως ο Αλή. Για την πρώτη κατηγορία λαθρομεταναστών, η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να τους απελάσει, όμως η Άγκυρα και η Βυρηττός αρνήθηκαν να τους δεχθούν. Την δεύτερη κατηγορία οι γερμανικές αρχές δεν μπορούν κάν να τους απελάσουν επειδή δεν γνωρίζουν ούτε τα ονόματά τους, ούτε την χώρα προέλευσης ἤ καταγωγής τους. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η γερμανική κυβέρνηση περιγράφεται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο από την δήλωση του κ. Ehrart Körting αρμοδίου σε θέματα εξωτερικών υποθέσεων της πόλης του Βερολίνου : «δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς τους ανθρώπους»!!!
Ο Αλή και στην Ελλάδα;;
Έχουμε λοιπόν μία σαφή εικόνα του τι συμβαίνει στην Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους (λαθρο)μετανάστες. Οι άνθρωποι αυτοί για πολλούς και διάφορους λόγους επεδίωξαν να βρεθούν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Όμως οι συνέπειες είναι επαχθείς για τις χώρες υποδοχής. Έχουν δημιουργηθεί κοινωνικά και πολιτιστικά αδιέξοδα, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραματικά, αλλά και οι οικονομικές συνέπειες και η ανεργία είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της σύγχρονης αυτής μορφής μετακίνησης πληθυσμών. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση αντί να μάθει από τα παθήματα των άλλων, κάνει ότι μπορεί, για καθαρά μικροκομματικούς λόγους, ώστε να φέρει το Αλή και τους ομοίους του στην πατρίδα μας. Είναι κρίμα για τον τόπο, είναι έγκλημα για τα παιδιά μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου